13-03-07

verslagje van heleen

Heylaba!!

 

Het is alweer een tijdje geleden dat we nog eens iets gepost hebben. We hebben het hier dan ook zo druk. Vorige week hebben Jan en ik moeten invallen voor enkele afwezige leerkrachten. Dan wordt er ons ’s ochtends dus gemeld dat we die dag een aantal uren moeten overnemen. We hebben ons dan ook niet kunnen voorbereiden. Het is uiteindelijk wel goed gelukt, maar ik had meestal wel fijnere klassen dan Jan J. Ik begin nu stilaan te wennen aan de Surinaamse cultuur en leerlingen, en dan wordt het lesgeven echt wel fijn. Ik heb zelfs mijn strenge kant ontdekt! Want in sommige klassen is het wel nodig. Gelukkig zijn er ook nog wel fijne leerlingen. Zo moest ik vandaag weer ergens invallen en de leerlingen begonnen te juichen toen ik aankwam, en zelfs toen ik zei dat ik wiskunde zou geven, bleven ze juichen J. Het was dus alleszins een drukke week op school.

 

Gelukkig hebben we ook nog weekend! Dat is weer uitstekend verlopen! Vrijdag, na een aantal uur te hebben gewerkt voor school, tevergeefs, aangezien internet niet werkte en ik niks heb kunnen doorsturen, zijn we in de Zanzibar iets gaan eten met Hicham, Sara en Ivan. Daarna hebben we vriendjes gemaakt met enkele Oost- en West-Vlamingen en zijn we naar een danscafé-tje gegaan waar geen Hollanders zaten. Ivan, een Surinamer die we via Sara kennen, heeft ons die bar leren kennen. Het was daar wel een cool feestje, dus zijn we daar blijven plakken.

De zaterdag hebben we dan maar een welverdiende chill-dag gehouden. Aangezien internet weer gecrasht was, kon ik ook vandaag niets doorsturen… We zijn dan maar naar het zwembad gegaan waar we ook iets hebben gegeten. Ge kunt u niet voorstellen hoe traag ze hier eten maken!!! Er is maar 1 persoon in de keuken, en die maakt telkens maar 1 ding tegelijkertijd. Ik heb een dik half uur moeten wachten op mijn baka bana’s (gebakken banaan) terwijl er verder niemand was… Gelukkig was het het lekkerste dat ik hier ooit heb gegeten!! Miljaar dat eten is hier echt goed! Na het zwembad zijn we bij zonsondergang nog even naar de Surinamerivier gegaan om iets te drinken. Op onze terugweg zijn we het waarschijnlijk marginaalste koppel ooit tegengekomen. De kerel was de parkingbewaker en autowasser. Zijn vriendin een knalbegaaide Nederlandse die echt niet te verstaan was. Al gauw vertelden ze hun hele levensverhaal aan ons. Hij zat blijkbaar aan de cocaïne, maar verdiende zijn geld ervoor wel eerlijk met auto’s wassen en zo… En zij was haar paspoort kwijt, maar wou niet naar de ambassade, omdat ze blijkbaar niet terug wou, ondanks dat ze 2 kinderen heeft in Nederland enzovoort enzovoort… We hebben hun dan maar een fooi gegeven en weggereden.

 

De zondag dan zijn we op excursie gegaan.

 

DSC02155 (Small)

 

Die Vlaamse jongens, ook stagiaires, zijn blijkbaar bezig met een project in een indianen dorp en hadden een busje gehuurd om anderen er ook mee naar toe te nemen. We zijn dus eerst naar dat dorp gegaan, wat wel heel wat minder indiaans was dan ik me had voorgesteld, en daarna naar Blaka Watra: een kreekje met ‘zwart’ water. Het water heeft daar een roestbruine kleur omwille van de vele humus die erin zit.

 

zwart water4

 

We zijn daar ook nog wat in de buurt gaan wandelen, want de natuur hier kan je echt totaal niet vergelijken met die in België. Ik heb nog een aantal chice insecten gezien, maar nog steeds geen enkele spin, yeah! Later zijn we terug naar het dorp gegaan en hebben ook daar wat gewandeld door de jungle.

 

DSC02224 (Small)

 

 

 

De ‘indianen’ hadden ondertussen een feestmaal voor ons allen gemaakt! Gewoon kip met rijst en groenten, maar dat smaakte man! Ze kunnen hier echt wel enorm goed kip maken!

Na de maaltijd zijn we op de terugweg nog even langs de Jodensavanne gepasseerd. Een plek waar vroeger dus joden zaten.

 

jodensanveen

 

 

 

Het was daar ook gezellig zitten en zwemmen. Ik heb er ook wat vleermuizen gefotografeerd.

 

 

 

iets verder in de savanne

 

Zo dat was alweer ons fijne weekend! Meer horen jullie binnenkort! Vele groetjes!

21:47 Gepost door Jan in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Zo te lezen is er daar geen tijd voor verveling. Bijwijlen oogt de omgeving ook erg fraai (schitterende ruïne). Gun de plaatselijke bevolking nog enige wijsheid via jullie pedagogische inbreng, laat de gebakken bananen aanrukken maar ziet dat jullie niet met de gebakken peren blijven zitten!

Gepost door: Ivo en Marleen | 14-03-07

Tof om nog eens een uitgebreid verslag te lezen, zo te zien zal uw verblijf daar onvergetelijk zijn. Prachtige natuur! Nog succes met de stahes en geniet van de weekends!

Gepost door: Mama /Kristien | 14-03-07

Verdorie, Nog steeds geen spin te zien? Hier inhuis komen ze weer uit hun winterplaatsjes om van het voorjaar te genieten. Ik zal er u enkele bewaren tegen dat ge terug zijt.
Prachtig land blijkbaar en hun bootjes zijn er echt comfortabel uit. Vanwaar kwamen die joden eigenlijk? En zijn die terug naar Israël?

Blijf ons maar verrassen met mooie foto's en spannende reportages. Fijn om te kunnen volgen wat er 7000 kilometer verder gebeurt.

Groetjes

Gepost door: papa/emin | 15-03-07

Dag Heleen Wat een mooi land toch, Suriname Nog een beetje en opa maakt weer plannen Fijn om die school- en uitstapverhalen te lezen Hou u lekker warm en XXX van oma en opa

Gepost door: oma en opa | 18-03-07

De commentaren zijn gesloten.