01-03-07

verslagje van jan

Dag vrienden(innen) en kameraden,

 

Het is lang geleden dat ik nog eens zelf iets geschreven heb...;-) 

Ondertussen zijn we een week verder en er is al een heleboel gebeurd.

 

De weekdagen zijn echt uitputtend. We moeten elke dag om 6 uur opstaan. Dit eist zijn tol. Thuis gekomen, bereiden we meestal lessen voor en zorgen voor eten. De rest van de tijd rusten we uit en komen wat op krachten.

De stage verloopt goed, maar zit vol verrassingen. Zo bezitten de leerlingen hier pakke meer energie dan in België. Ook verandert het uurschema hier om de twee seconden. Zo moest ik gisteren onverwachts een klas twee uur opvangen zonder voorbereiding.

Al bij al valt het goed mee en leerzaam is het zeker.

 

De weekends zijn ook druk maar zeer ontspannend. Gisteren zijn we met onze 2 Belgische vrienden (Zie foto.) , Ichan en Sarah,  in Paramaribo gaan eten. Langs de waterkant dronken we Parbobier en aten we patat met kipfilet. In Suriname hebben ze trouwens de beste kip ter wereld… en ik overdrijf niet.

Diezelfde avond spraken we af om ’s anderendaags (zaterdag) naar Braamspunt te gaan. Braamspunt is een klein vissersdorp.

Om 9 uur ‘s morgens stonden we bij Ichan gereed om te vertrekken. Ichan heeft vorige week een jeep gekocht.

20070217_0025 (Small) (Small)

 

Hiermee reden we de Surinamerivier over. Wat trouwens zeer indrukwekkend is.

 

20070218_0044 (Small)

 

Na een paar keer verkeerd te hebben gereden, vonden we de bootjes voor de oversteek van de Commewijnerivier. Na enige tijd van onderhandelen vonden we iemand bereid om ons voor 15 SRD over te zetten ( 5euro in totaal).

Daar aangekomen besloten we verder naar Braamspunt te wandelen. Na enige tijd kwamen we terecht in een klein dorpje. We zagen een café en besloten om iets (parbobier) te gaan drinken.

 

20070218_0028 (Small) (Small)

 

Daar ontmoetten we de man die ons de Commewijnerivier had overgezet. We vroegen hem of Braamspunt nog ver was. Dit bleek een dikke 4 uur wandelen te zijn. Omdat we al Parbobier gedronken hadden, zagen we dit eigenlijk niet meer zo zitten. Gelukkig wou hij ons voor 125 SRD per boot heen en terug brengen naar Braamspunt.

De natuur in Braamspunt is echt wel prachtig. We hebben er enige tijd rondgewandeld en van de gelegenheid gebruik gemaakt om te gaan zwemmen. Om 5 uur  keerden we huiswaarts. Na een  boottocht van anderhalf uur en autorit van een uur arriveerden we in Paramaribo.

 

Je ziet de weekends zijn hier de max. Ik sta nu op het punt naar ‘t Vat en de Starz (De lido van Paramaribo) te gaan. Ik weet niet of ik het nog lang trek want ben stikdood. Morgen LANG uitslapen… heerlijk!

Zondag staat WHITE beach op het programma, een bitteke uitchillen

 

reisbeurzen_suriname_Whitebeachstrand (Small)

white beach

 

 

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

 

 

Oi

16:54 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

We zijn niet jaloers. Ik herhaal: wij zijn NIET jaloers... NOT

Gepost door: Perre | 01-03-07

Amai, wat een uitgebreid verslag! Tof dat ge daar die belgische vrienden "ontdekt" hebt! Maak maar maximaal gebruik van de weekends om Suriname te verkennen zodat binnen 2 maanden geen enkele plek meer geheimen heeft voor jullie......

Gepost door: Kristien/mama | 01-03-07

Parbobier; het ziet eruit alsof het Heineken is. daar kunt ge volgens mij alvast niet moe van worden.Als ik overigens eens naar dat strandje kijk dan doet me dat een beetje aan de Tsunami denken van een jaar of twee geleden, maar dan vóór de Tsunami.
En, die man die u heeft overgezet op de Connewijnrivier is door ons gesponsord om u discreet in ' t oog te houden maar dat kieken is blijkbaar goed bezig om zich binnen te kortste keren te verraden. Dus als ge hem de komende dagen weer ergens tegen komt doe hem dan de groeten en zeg dat hij ontslagen is.

Geniet verder maar lekker van de weekendse zaligheid want binnen 3 dagen is het weer maandag en kunt ge alweer om 6 uren de veren uit.

Saluut

Aimé/Pa

Gepost door: Aimé/pa | 01-03-07

White Beach Temptation...

Gepost door: Theunis | 02-03-07

De commentaren zijn gesloten.