20-02-07

hey allemaal!

Hey allemaal!

 

We zitten nu al een weekje in Suriname en het begint hier echt wel overdreven zalig te worden! Nu al het geregel van de eerste dagen voorbij is, is het hier echt genieten! Vrijdag zijn we naar ‘het Vat’ geweest, een heel gezellig terras en de zaterdag zijn we eerst bij Isham en Sara (2 bosbeheerders uit Vlaanderen) iets gaan drinken en daarna naar de Starzz gegaan, een soort discotheek waar dat ge ook gewoon in hangmatten kunt chillen. De uitgaansbuurt van Paramaribo is niet echt groot, maar wel heel gezellig. Alleen jammer dat er meer Nederlanders zitten dan Surinamers… Verder maak ik mijn lesvoorbereidingen elke dag in het zonneke. Alleen een zwembad ontbreekt. Maar er zijn genoeg rivieren, kreken en zwembaden in de buurt, ik moet ze alleen nog effe vinden. Volgende week gaan we proberen met onze bosbeheerdersvriendjes naar een meer op zo’n 2 uur rijden te gaan. Dan hebben we meteen al een beetje meer van het land gezien.

We hebben vandaag allebei onze eerste lessen gegeven, en dat viel echt goed mee. Hoewel de kinderen hier veel luidruchtiger zijn dan in België en in België is het soms al erg.

 

Enkele wist- je- datjes:

·         Men rijdt hier aan de linkerkant van de weg

·         Het verkeer is hier echt een hindernissen parcours, je moet echt overal langsheen slalommen, er zijn geen zebrapaden of ze worden genegeerd, er zijn dit jaar alleen al meer dan 10 verkeersdoden gevallen, …

·         De school is om 13.00 uur uit.

·         We moeten wel elke dag om 6 uur opstaan…

·         Er wonen verschillende kikkers en hagedissen in ons huis.

·         In Suriname leven heel veel verschillende culturen samen (oorspronkelijke bevolking, Chinezen, Hindoestanen, Javanen, …)

·         Iets deftigs gaan eten kost ongeveer €4

·         Kledij kost al even weinig

·         Het is hier elke middag minstens 30 graden, maar ook ‘s avonds blijft het zeker 25 graden.

·         We hebben elk minstens al 30 muskietenbeten

·         De meeste huizen zijn van hout, de meeste wegen zijn van zand

·         Vandaag zat er een piraat op ons busje

·         We kunnen om 10uur op school eten voor €1

·        

 

DSC01777 (Small)

 

 

't Vat

Groot terras met regelmatig live muziek. Perfect voor crewborrel,en eenvoudige maaltijd. Je kunt er ook lekker ontbijten en lunchen! Iedereen neemt altijd de sate, maar de Pom is ook heel lekker, en echt Surinaams, of Saoto soep?

00:02 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor het uitgebreide verslag! Van een aantal dingen sta ik toch wel versteld. En Heleen, om nog even terug te komen op uw kamer: alléén al uw bureau is bijna even groot als uw vorig kot! Ik wacht trouwens vol spanning op een foto van Jan met al "zijn" vrouwen!

Gepost door: Mama /Kristien | 20-02-07

Surinami Jakke, gade daar blijven? Of komde nog terug?

Gepost door: Buurman Jan | 20-02-07

heleen kom snel terug seg heleen, puur zodat de stalker ophoudt met stalken zet ik maar ns iets op uw blog. kom ma gouw terug want het mens is niet te doen :D.
anyway amuseer uw daar nog maar, ook als sloef komt, en zorg dat ge de taal vlot spreekt zodat herbert en ik er ook iets aan hebben.

groeten, uw, met mijlen verre voorsprong, stijlste broer

Gepost door: Andries | 26-02-07

De commentaren zijn gesloten.