18-02-07

reeds 1 weekje hier

Dag iedereen alweer!
 
ik en jan (maar vooral jan) hebben een blog waar we berichtjes en foto's plaatsen : janinsuriname.skynetblogs.be
Vanaf nu zal ik dus denk ik via daar berichtjes laten weten en zo. Jullie kunnen ook commentaar geven bij de fotos en zo, zeker doen.
 
Verder ga ik toch nog even kort de belevenissen van de week schrijven.
Op de school beginnen we wel wat ingeburgerd te raken. De leerkrachten zijn echt vriendelijk, stellen voor om ons rond te leiden in hun stadje, willen ons met van alles en nog wat helpen en zo... Alleen moeten we voorlopig nog niet zo veel les gaan geven, maar dat zal misschien veranderen de komende weken.
Gisteren zijn we voor het eerst iets gaan drinken in 'het Vat' het zogezegd populairste terras van Paramaribo, en het was wel heel gezellig. We zaten bij de hollandse meisjes van ons huis, samen met nog wat vriendinnen van hun. Jan zat er dus tussen 10 meisjes :). Ik moet zeggen dat ik me hier net zoals in de zomervakantie voel: rokje, topje en toch lekker warm, cocktail, live latino-bandje, ... Echt gezellig! En dat terwijl ik stage aan het doen ben! Als ik mijn stage in Belgie zou doen, zou het heel wat anders zijn!
Vandaag zijn we weer heel even gaan shoppen. Ik heb een zwart hemdje gekocht om ook mee te kunnen lesgeven (zodat ik niet telkens mijn moemoe-outfitje moet dragen) en een t-shirtje voor samen 10 euro!!! en het is nog wel redelijk goede kwaliteit! De duurdere kledingwinkels hier komen overeen van prijs met neem, esprit of mexx, eigenlijk zelfs nog minder. Op het eind van mijn verblijf ga ik me dan ook een hele zomercollectie kopen!!
Verder nog steeds geen enge dieren gezien, alleen wat kikkers, hagedissen, 1 dode kakkerlak, een papegaai, een aapje, heel veel zielige uitgehongerde straathonden... maar we zijn dan ook nog niet de jungle ingeweest, dat is voorlopig voor later. Morgen gaan we proberen ergens te gaan zwemmen en volgend weekend eens een eerste uitstapje. We kunnen misschien mee met een Gentenaar die 1 straat verder woont dan ons, naar een groot meer op 2 uur rijden.
Zoals ge kunt lezen hebben we het hier echt naar onze zin en hebben we ook wel genoeg te doen.
 
Vele groetjes!!!
 
Heleen
 
hond

00:07 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zou dat verre familie van Branca zijn? Ocharme!!

Gepost door: Mama/Kristien | 19-02-07

Arm beestja! Pak hem maar mee naar België =D

Gepost door: Herbert | 19-02-07

Ik wil dat temperatuurtje wel ruilen met hier hoor.en die hangmat zou hier ook nog niet misstaan in de tuin. Doe ons maar niet teveel watertanden...Ge ziet er goed uit hoor Heleen. Ben altijd blij met alle nieuws,dikke kus,oma-opa

Gepost door: oma en opa | 22-02-07

De commentaren zijn gesloten.