16-02-07

valentijn in suriname

Ik ben net 3 uur in de stad gaan rondhangen en ik ben er stikdood van. De hitte is echt moordend.  De boodschap is water, water, water en nog eens water drinken. Eindelijk hebben we in de stad een supermarkt gevonden waar we eens iets anders kunnen kopen dan eten in blik.

Vandaag is het Valentijn en dat zal je geweten hebben. In de school werd er vandaag geen les gegeven. Het is een soort feestdag. Iedereen geeft pakjes aan elkaar. Zo kreeg deze gentlemen hier een roosje van één van zijn leerlingen.

We zijn ook samen met de leerlingen naar de mis geweest. De mis was net hetzelfde als in België.

 Na de mis begon het festijn. Buiten op de speelplaats verkochten ze lekker eten. Hier heb ik kennis gemaakt met het Surinaams eten en het smaakte me heerlijk! Eindelijk eens een fatsoenlijke maaltijd! Het was sushi met kip. Heerlijk!

Voor de rest heb ik het verschrikkelijk druk. Dus ik ga mijn tijd niet langer aan dit postje besteden. Op de foto’s sta ik weer met mijn ogen toe. Het is de Surinaamse rivier die je ziet.

 

Om te eindigen een Surinaamse wijsheid: ‘In het leven moet niets, behalve doodgaan’.  

 

Tot later. OI

 

jan aan de rivier

 

20:35 Gepost door Jan | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

groetjes uit zelem Hoi Jan,
Zo te horen lezen en te zien stellen jullie het daar echt wel heel goed eh!Om jaloers op te worden.Hier loopt de krokusvakantie bijna ten einde.We zijn een paar dagen aan zee geweest maar van hangmatten of cocktails was er nog geen sprake.Jeroen is momoenteeel nog op skiverlof(dus ook bij de goei)Zeg tegen Heleen dat ze op haar mama lijkt!Jan nog veel pret ginder en we volgen op de voet.Groetjes uit Zelem

Gepost door: leen en co | 22-02-07

De commentaren zijn gesloten.